До наесен с песен, дори пътят да не е лесен!

Или защо през август няма да почиваме по традиционния начин, а ще работим върху темите и събитията си за есента...

09 Jul 2020
  • Agile
  • COVID-19
  • Trainings

Здравейте,

Днес искам да ви запознаем с малко по-различна гледна точка към нашата работа. От дума на дума стигнахме до извода, че когато настъпи кризата с COVID-19, рязко се появиха специалисти и компетентни лица, които започнаха да заливат пазара със съвети „Как да се справим в кризата“, „5 неща, които ще ви помогнат да оцелеете на пазара“, „10 трика за справяне с непредвидени ситуации“. И точно тогава се замислих: „Как така уж никой не е минавал през подобна ситуация, но всички знаят как да я преодолеят и дори са способни да те обучат?“.

Да, това е интересен феномен. Разбира се, вярвам, че всичко това е провокирано от силното желание на всеки да подаде ръка по неговия си начин и да помогне да се изправим, а не от опит да се възползва от ситуацията. Факт е, че всеки има своя начин за оцеляване и някъде там има успешна практика, която си струва да бъде споделена.

"Ние имаме проблем и не знаем онези 10 трика за справяне с кризата. Трудно ни е, борим се."

Също така е интересно, че много малко компании, извън туристическия бранш, излязоха и казаха: „Ние имаме проблем и не знаем онези 10 трика за справяне с кризата. Трудно ни е, борим се“. По-скоро надделяваха други бизнес структури, които на пръв поглед бяха убедени в подхода си, който демонстрират официално, но какво е ставало на практика гадаем.

...вярваме, че честността и коректността са твърде важни за  реномето на всяка компания и най-вече за бъдещето ѝ.

Е, решихме да споделим с вас нашата гледна точка и тя е: „Трудно ни е, борим се, опитваме се да се справим“. Не ни е срам да признаем, че имаме проблеми. Това е така, защото вярваме, че честността и коректността са твърде важни за  реномето на всяка компания и най-вече за бъдещето ѝ.

През нашите обучения са минали много хора, които са ни поверили желанието си да бъдат научени, да разберат основите, да ги надградят, да се развиват и да станат част от силна и обединена Agile общност. Точно затова решихме да ви споделим какво ни тревожи.

Пълната ни зала опустя, събитията ни отпаднаха, спряхме да събираме групи, прибрахме Легото, извадихме дезифенктантните и стана тихо.  Повече от корпоративните ни клиенти казаха: „Съжаляваме, не планираме обучения, редуцирахме разходите за тях“. Всичко това е напълно разбираемо.

Ние загледахме с надежда в бъдещето, че все някога ще получим отново онова готино усещане от „хайде да работим заедно“ или „Групата за събитието за петък ще бъде страхотна!“. Стартирахме онлайн обучения, както всички, подкрепихме настоящите си клиенти и стъпка по стъпка, поехме по новия нелесен, но интересен път, който ни се откри.

...нямаме 10 трика или 5 модела за успех срещу кризата с „невидимия враг“, но имаме желанието, мотивацията, вярата и надеждата си, че всичко ще бъде наред...

Но нямаме 10 трика или 5 модела за успех срещу кризата с „невидимия враг“, но имаме желанието, мотивацията, вярата и надеждата си, че всичко ще бъде наред, че отново ще творим решения заедно. Че един ден отново ще правим обучения с всички вас, че дори и онлайн ще се учим взаимно – ние вас на Agile, а вие нас на сила. Няма да се откажем лесно, най-вече, защото обичаме това, което правим!

Това е нашият начин да споделим, че през август няма да почиваме по традиционния начин, а ще работим върху темите и събитията си за есента, на които нямаме търпение да ви поканим. Ще се опитаме да посветим този любим месец на съзидание, за да посрещнем новата „учебна“ година подобаващо.

 

През август няма да има обучения, но ви изпращаме във ваканция с последните полудневни семинари за юли, а именно – Quick intro to Agile and Scrum на 16 юли и Release planning на 23 юли. Цените са им повече от страхотни, а има и комбо пакет за участие в двата, който е невероятна възможност за последно усилие пред морето, планината, или каквото ви вълнува.

Вярваме, че ще се видим през септември на живо или онлайн (стискаме всичките си палци да е първото)...Дотогава проверявайте си редовно акаунтите на всички платформи за комуникация с нас, отпуснете се до широка усмивка и до скоро чуване!

До наесен с песен, дори пътят да не е лесен!

 

Автор Звездена Енчева

Този сайт използва бисквитки за аналитични цели, персонализирано съдържание и реклами. Ако продължите да го разглеждате, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

OK